Jäklar..

Kom på att klockan va rätt mycket. Hinner ju inte baka innan han kommer hem. För vi ska stor handla  Så kanske ingen idé att börja med bullbak nu. Skulle kunna baka ikväll istället för de va visst rätt mycke som skulle handlas hem till bullar :p

Haha fan får se om de blir nå bullar eller inte..


Cravings efter bullar

                          
                                 Har lånat bilden. Hitta på google, såg så sjukt gott ut.

Gudars jag blev så galet sugen på hembakta bullar!! De är nästan så ja funderar på att baka egna. Fast jag har aldrig bakat egna bullar. Så de är väl på tiden? ;p

Får se om jag orkar. Hade vart härligt att överraska Johny med lite nybakta bullar när han kommer hem :) Just doften är så underbar <3

Hm får väl kassta på mej jackan och gå till affären..  :)

Makeover

Satt och kikade lite i nya chic nummret och där nämner dom en sida som heter: Taaz.com

Där man kan byta hårfärg, ögon färg och sminka. Ser faktiskt bra ut och inte så där en på klistrat hår. Utan man kan dra själv i håret hur man vill att de ska va.

Ja va tvungen att testa i alla fall och så här blev resultatet:

                       

Blond eller brunett? Va tycker ni? :)
Jag har sagt att när jag får långt hår ska jag färga mörkt. Men blev ruskigt sugen på att köpa färgade linser då och ha blå ögon. De e så himmla fint att ha blå ögon när man är mörkhårig. Speciellt om man har Hannas jävla ögon.. *host * inte alls avis *host*

NU är det JUL!!

HiHi *tindrar av lycka*

De är första advent idag !! :D
Vi klev upp rätt tidigt och åt mysig frukost och tände ett av de fyra ljusen. Nu NUU har julen ätligen börjat!
Vi renstädade igår och plockade och skurade. Sen pyntade vi! Eller jag pyntade :p
Så nu är glitter, ljusstakar, juldukar och alla tomtar framme och uppsatta. Å de är så fint <3 <3 * Tindrar med ögonen*

Vi var på julmarknaden idag :) Inte för det är så där jätte mycket och ha, men man SKA liksom va där :) Jag kikade lite i butiker och hittade tre tröjor.. fan inte bra inte innan jul.. Får se om jag lämnar tillbaka någon. Men faktiskt behöver jag tröjor.. haha får bli julklapp till mej själv?

Ja menar varför inte egentligen? Köp något lite extra du egentligen vill ha men som du bah: "nej jag behöver väl de inte.." men du vill ändå ha! ;) Så köp och slå in de till dej själv och ge dej till julafton! Man måste faktiskt få skämma bort sej själv lite..  

Jag funderar på att köpa mej ett par skor eller nått.. inte för jag behöver.. men vill ha ;)

        

Jaaa fredag!

Äntligen fredag! (Gör en stor segerschest). Fy ända in i norden så skönt!
Och vet ni va? Nu börjar julen!! snart.. på söndag.. I just can't wait!! Åh jag älskar julen!!

Ska pynta så mycket som möljigt denna jul.. och gärna redan på söndag. Johny tycker man kan vänta till mitten på månaden med allt krimskrams... Men jag tänker smyga upp lite tomtar här å där i alla fall, typ en varje dag. Så han inte märker det förens någon kommer hem till oss och "HERREGUD VA TOMTAR NI HAR!!!". Då börjar han se alla tomtar som sticker fram lite överallt han med MOAHHAHHA!!!!

Asså så här är det:
Jag FATTAR inte vitsen med att ta fram de mesta av julgrejerna just veckan innan julafton. Ja menar va fan e grejen? "Ja då va allt uppe, nu plockar vi ner det igen!"
Jag vill ju att man ska känna det hela månaden och verkligen bah ÅÅH de e jul!!

Julgardinerna lyckades jag övertala Johny om att man kunde ta upp redan förra helgen, så dom e på plats hihi..

             

Bytt e bytt..


Nu har jag äntligen bytt teleföretag. Telenor har haft väldigt bra täckning och funkar hur bra som helst utomlands. (Vilket dock inte tele2 gjort på Johnys mobil när vi vart iväg. ) Men förövrigt är dte rätt dyrt och just dyrt för andra att ringa till. Vilket har gjort att mina snåla små vänner halvt vägrar ringa mej.. haha tänker inte nämna namn men hon börjar på H !!! haha ;) 

Men nu flickor kan ni ringa och sms:a så mycket ni vill för nu har jag tele 2 kompis! ;)

                   

Gör en ängel till jul :)

Förra året var jag inne på Panduro (Hobbyaffär) Och köpte lite pyssel, sen fanns det olika pysseltips man fick ta. Jag hittade en med hur man gjorde änglar, tyckte dom va söta och blev sugen på att testa så jag köpte lite pärlor och ståltråd. Dom blev faktiskt rätt fina, och va super enkla! Lite pilligt kanske.

Mormor fyller år idag. Så jag gjorde en ängel till henne :) (Hade köpt en present också.)
Så här gjorde jag min ängel:

        
  
                


1.
Jag använde en tång. Vanlig sytråd. Pärlor jag köpt på OBS 19:90:- . Pärlor från Panduro. Ståltråd.
2. Böj först till ett huvud. Spara en liten snutt av ståltråden, den ska du ha sen.
3. Börja sen med en vinge.
4. När du gjort första vingen snurra då tråden först runt huvudet/halsen och sen gör du en vinge till. Snurra sen ett varv till kring huvudet/halsen och sen böjer du ner tråden för att börja med kroppen.
5. Vinkla till "klänningen" som du själv vill, du kan också bara ta enkelt rakt, jag valde lite volang på min :)
6. När du är klar med kroppen så böjer du upp tråden igen mot huvudet och snurrar ett varv till kring halsen och knipsar sen av tråden och tryck sen till med tången på "knuten", så de inte sticker ut någon vass ståltråds ände.
7. Nu tar du den lilla tråden du lämnade i början och rullar upp den som du vill. Då är själva ängeln färdig, nu ska de dekoreras! :)
8. Trä först den pärla du vill ha längst ner på tråden och knyt en knut runt pärn. Sen trär du på resten av pärlorna.
9. Knyt sen fast pärlorna i klänningen eller i vingarna. Kan va lite små pilligt.

Sen är ängeln färdig. Knyt en tråd vid huvudet och häng upp den någonstans! :)


Vem sa att disktrasor ska va fula?

                          

Innan jag går och lägger mej måste jag bara visa vilka söta disktrasor jag fick av min mamma i lördags. Har dock inte hunnit visa dom. Men visst är de söta? Haha men fan de vill jag inte använda :)

 Hon köpte dom på La vie tror jag.


Önskelistan är uppdatterad ;p

     

Har läst så många som säger att loreals shampoo är så bra. Så de hade jag jätte gärna viljat testa :) Hellre de än skiva och parfym.. Parfym har jag egentligen.. men den från body shop luktar så gott tycker jag :) 

Fläta

                                    

Var inne och spanade lite på Glamour.se och hittade en artikel om "vårens hårtrender".
Där dom hade tagit upp flera olika frisyrer och längst ner slarvig fläta över ena axeln. De ska ut som man har "sovit med den". Åh va snyggt det var! Mitt lilla hår har stannat i växten misstänker jag.. de vill bara inte växa. Hoppas HOPPAS mitt hår växer på bra till sommaren för då ska jag ha fläta all the time :)

jag var tvungen att testa att putta i lite löshår och se hur de skulle se ut. Och faktiskt såg de helt okej ut. Haha asså man ser ju typ att de e löshår.. men fan vill ha långt hår.. NU NU NU

Satt bara i på den sida jag skulle ha flätan.


Innan jag går och lägger mej tänkte jag ge er en chans...

.. att få lära er från mina misstag.. haha

                                   


Vispa INTE i en konservburk (i detta fall med vad som skulle bli krossadtomat) med en elvisp!



Allt var fullt med tomat haha ni skulle sett väggen! De på bordet hade jag torkat upp innan jag tog kort..

SÅ nu vet ni de! haha godnatt! ;)


Blinget

                             

Här visar jag mina nya armband och gammla armhålor.. haha.. eh vet inte varför jag höll armarna så riktigt? ;P
Vänstra armbandet är från Bikbok 99:-
Högra armbanden är från H&M 59:90:- (?)

Sen är de mina kära halsband från H&M och Vero Moda tror jag :)
Och nitöronhängen ifrån Lindex.

Förresten!

                          

New moon var jätte bra! ^^
Johny däremot va inte så jätte nöjd med filmen, men han tyckte ju inte den första var så jätte bra heller.
Men jag å andra sidan var väldigt nöjd :) Dels för det visades så myket muskler i filmen.. haha ne skojar.. men jacob.. han hade käkat anabola eller nått för herre J*VLAR! De va så man flämtade högt  när han tog av sej tröjan, fick lite arga blickar vid varje flämt attack.. haha nej inte riktigt.. bara nästan ;)


Haha däremot blev jag HALV DÖV igår.. jag hade fått vatten i mitt höger örat när jag duschade. (fråga mej inte hur) Men sen precis innan vi skulle gå, så blev jag irriterad för locket släppte liksom inte. så jah tryckte in en tops lite försiktigt i örat. Och helt plötsligt känns det som jag har stoppat in ett helt jävla duntäcke i örat.. för jag hörde inte ett piss. Jag börjar skaka på huvudet, trycka på örat, hänga upp och ner, hålla för näsan och blåsa, dricka vatten.. INGET hjälpte.. så jag fick sitta halv döv inne på bion, så råkar johny komma på min höger sida. Och jag hörde ju inte ett dugg va han sa, så man kände sej som en döv gammal kärring varje gång man skrek "VAAA!?".

Turligen nog är locket borta idag.. haha

Vad önskar sej sandra till jul?

Om de är något jag väldigt gärna skulle vilja ha till jul så skulle de va detta. Men blir glad för vad som egentligen.. men HELST något av detta ;) haha

    

Fotade lite igår

                                

Vi höll på att turas om och diska så när de va johnys tur tog jag upp system kameran. Den har legat undan ett tag men nu används den flitigt igen. De har blitt lite av en ny förälskelse <3

Visst blev de ett läckert kort? :)

Bio mys till New moon


                                   

Älskling och jag ska gå och se bio snart! hade tänkt lägga upp lite bilder på de jag handla igår. Får se hur de går. Om jag hinner. Bion börjar vid 9. slutar 10 över 11. De e riktigt nice att ha bion precis runt hörnet får jag säga! Ny duschade, mjukisarna på och en påse bilar. Sen ska vi sitta och mysa i mörkret i två timmar med Twilight uppföljaren.

Har någon ett bättre sätt att spendera en söndag kväll för tillfället? ;)

Pälsväst?

                                     

Jag hatar egentligen päls. Tycker egentligen inte de är snyggt, aldrig gjort. Och jag skulle ALDRIG ens tänka tanken att köpa riktig päls med tanke på de stackars djuren. Men denna FUSK pälsväst tycker jag faktiskt är riktigt fin på något sätt. Men jag kan bara inte bestämma om den passar mej eller inte. Därför kan jag aldrig bestämma om jag ska köpa eller inte heller.. =/ Men varje gång jag är i affären fingrar jag lite på den, testar, vrider och vänder.. Ja har tidigare sagt: " Fy faaan va fult, aldrig att jag skulle köpa något sånt".. Men fan.. på nått sätt.. är den lockande.

Någon som tycker nått? =/


Visby

                               

Har vart på stan hela dagen. Stackars, stackars Johny var tvungen att gå runt halva stan med mej.. Förstår inte vad som är så jobbigt med att gå på stan. Okej jag kan förstå att det blir lite långdraget ibland. Men hur ofta går man på stan med killen? (Nog har de skäl till varför det inte är så ofta.. men endå).
Och när man säger: "Kan vi inte gå på stan i morgon? Och så titta på lite jul grejer?" .
Menar man INTE: "Vi ska bara titta snabbt på julgrejer".

De är lite de där.. " Kvinnor är från venus och män i från mars" haha.. Snackar helt olika språk :P

Vi har dock fikat också TVÅ gånger haha. Först med johnys familj för dom va rätt tidigt istan. Senare på eftermiddagen fikade med min mamma och pappa eftersom de också va på stan :)

Jag köpte inte mycket, bara två armband, och en kjol. Kan visa imorgon :)
Tänkte köpa en vit längre skjorta också.. Men jag är snåljåpen själv och för alltid bara över, lite, pengar i taget. Just för att jag inte ska köpa så mycket. (Vilket inte funkar men i alla fall). Så jag fick lägga undan, den va väl inge speciell men hade letat efter en lite längre vit skjorta.

Vi lagade vitlöksmarinerad fläskfilé och potatisgratäng med rödvinsås.. de e ju så gott, va länge sen :) Så har vi sett robinson. Förra året följde vi det nästan slaviskt haha ;p

Lördag

                 
                                               Älskling och jag förra förra fredagen :) 

             
God morgon! Och vilken god morgon!! För va möts man av när man vaknar? JO solen!!
De va ett tag sen sist kan man säga! Okej igår va det väl lite sol också på eftermiddagen. Men fan va man blir glad av att se den! Man blir pigg! :)

Idag ska jag oh älskling gå på stan och kika och sen upp till rusta och ect. affärer och handla julsaker!! :D

Jag älskar och då menar jag ÄLSKAR julen! Allt blir så fint och lyses upp och de är en helt annan stämning! :) Åh vill handla julklappar NUUUUu!

By the way..!!


          
 
                                                                      
                                                                 Yeeeeeeeeeej!! :D

Nyår?

         
               Bilden är ifrån johnys geställ gala.. Men ska nog ha samma klänning på nyår :)


Haha funderar redan på nyår. Men fan de e bra att ha några planer, för de har vi inte haft andra år och då har de ju blitt lite hitt som happ.. Men De har med funkat.


Blev det att jag och Johny dagen innan bestämde oss för att åka hem till några och åt tre rätters och sen ner till hamnen och fira där med halva gotlands ungdomskår. Sen in på hamnplan 5 tror ja..



Så bestämde vi väl med dan innan typ att vi skulle äta middag alla brudarna hemma hos sanna vilket va jätte mysigt men väldigt oplanerat och sen ner till hamnen. Där man mötte upp Johny, eftersom vi ännu inte var tillsammans var de rätt pirrigt. Hela gänget försvann och olika håll och kanter och vi hamnade hemma hos mej.. och vi kom aldrig därifrån.. (vet inte va de berodde på).. Kan dock avsluta med att vi räknar nyårsdagen som dan vi "blev tillsammans".. Inga kommentarer till det ;p



Jag tror att jag och Johny ska till Eksjö faktiskt och fira med min helt fantastiska lilla Mikaela. Hon och hennes kompisar ska bjuda massa folk på privat fest med tre rätters och grejer. De verkar väldigt kul, 35 stycken skulle komma dit so far.. verkade det som. Kul med lite annat. Dock verkar det som att Hanna kommer dra till stockholm och sanna kommer va i stockholm för hon jobbar nyårsafton och hinner inte ta sej någonstans. Och Juss är lite kluven verkar det som.. så vi får se vad som händer.. de e ju ett tag kvar :)


Simpsons maraton

                                   

haha åh 6:an har haft Simpsons maraton på de nya avsnitten (?) nu halva kvällen. 

Haha bara jag som tyckt dom blitt mycke roligare sen dom blev lite råare. haha jäklar va jag har suttit och garvat nu ett tag. Haha speciellt när:

Homer ska locka ut en grävling ur hundkojan med en hackspett han fick låna ifrån Todd (Ned flanders unge). Homer har då hackspetten i ett järn grepp och sträcker fram den till hundkojan och börjar vifta med den. Så får hackspetten syn på grävlingen och lyckas rycka sej loss. Och samtidigt som han gör en segerchest så råkar han flyga rakt in i en sån där fluglampa och får värsta stöten och bränner vingarna.. hahah jag höll på att dö.

De är humor! ;) Och nu är det family guy! ^^

Helgen

                 
                                                            Lånade bild ifrån jannicke :)

Ja egentligen va de väl att jag skulle till stockholm. Kommer inte ihåg om jag nämt de? men det började med att hanna sa att hon skulle åka upp, öch tyckte de kunde va kul eftersom Sanna redan är där. Och ha en helg med brudarna är aödrig fel. Dessvärre så va jag nästintill DÖD hela förra veckan. Och eftersom vi precis hade vart upp kände jag mej lite mätt på stockholm. Och jag kände ännu mer hur jag verkligen inte orkade, fyskiskt och psykiskt åka till stockholm och festa när jag verkligen bara ville ha en lugn och avkopplande helg. Så tyvärr åkte jag inte med, kände mej lite taskig eftersom de va jag och hanna som fick igång gänget. Sen hade jag inte så jättemycket pengar kvar efter turkiet och köp av vinterjacka, stockholms vistelse och vice versa, sen är de snart jul och jag har två som fyller år precis innan jul också, så kände att mina pengar borde sparas lite. Så nej de blev inge stockholm för mej. De får bli en annan gång mina kära vänner <3


Så va gjorde jag då i helgen?


Vi tog de lugn åt pizza och gick som sagt på bio och såg "2012". Gå och se den.. Nu, nu, nu!!



I Lördags så undrade Johan och Jannicke om vi ville hitta på något. Vilket vi gärna ville om de va på lugna vilkor :p
Så vi åkte och handlade mat tillsammans och hyrde film. Sen åkte vi hem till dem och lagade tacos tillsammans, åt och såg film. och tog kort hahah ;D Vi hade jätte kul och mysigt som alltid. Underbara filurer de där två :)



Söndags gjorde vi väl ingenting, inte jag i alla fall. Men gud va jag har sovit i helgen! Sov till minst 12 både lördag och söndag och bara slappade bort hela dagarna. Lite hemskt, men de behövde jag verkligen!

I'm back ;)

                       

Haha jo jag har vart lite distraherad av grejer som typ.. haha data spel. OH YES im a neerd. Haha men va fan spelet blev ju lite spännande ;)

Fick ett lite små oroligt samtal från min mor idag:

"-Varför har du inte bloggat på ett tag??"
"-Pappa trodde de inte gick att blogga på den, men jag bah nej hon spelar säkert.."
"- Hehe jo det går att blogga, ja har bara spelat lite.."
"- De va väl de jag trodde.."


Haha de känner mej allt för väl. Nej men haha så mycke har jag inte spelat nu lät jag som värsta nörden. Har spelat lite på kvällarna iställe för att bloggat. Fan de vart ju spännande ju ;)

Förövrigt har telefonen gått varm idag. Jag hinner in genom dörren och mamma ringer. Vi pratar en timma, sen ringer mikaela, Vi pratar en timma. Pappa ringer, vi pratar en liten stund. Till slut ringer Johny och frågar va vi skulle ha för mat ikväll.

Ska försöka uppdatera lite bättre nu.. ska bara klara spelet först.. (haha nej skojar).. nästan ;)

Sitter och äter frukost

                          

Jag är ingen frukostmänniska...


Va fan jag gör vaken?

                      

Ja de undrar jag med. Fan unge gå och lägg dej! Men jag vet inte jag har svårt att bli trött på kvällen. Dock har jag förjävligt att vakna och kliva ur sängen istället. Hur mycke jag än har sovit. Jag älskar att sova, men tycker inte om att gå och lägga mej. Fråga mej inte hur det går ihop. Fast nu jävlar känner jag hur tröttheten bah kom svepandes. Ska inte upp vid 5 imorgon i alla fall. FY FAN va skönt att jag får SOVA imorgon! Och jag ska sova lääänge. Fy denna vecka har vart hemsk. Ja ska bah ligga och vältra mej i sängen minst halva dagen. UNDERBART!

Tillökning

På dator fronten ;)
Min underbara pappa lämnade av datorn idag. Och va skönt de känns att ha en egen data igen! Den är inte min, jag lånar (på obestämt tid), men de känns nästan lite som den är min ;) Ska köpa en egen sen när jag får pengar så det räcker och blir över ;p

Hihi var tvungen att testa om mitt lilla spel funkade  (Desperate Housewives). Vilket de gjorde Yeeej! (Nörd? jajjemen!) Haha och faktiskt var det rätt kul måste jag säga. Ser mer eller mindre som sagt ut som "the sims 2" Men de är mer ett spel, "nu ska du göra de här" .Däremot har man massa valmöjligheter så man får välja åt vilket håll konverationen mellan grannarna ska gå. Om man ska öppna grannens post som du råkat få istället. Om du ska berätta vissa saker. Vara otrevlig eller trevlig. De kan jag tycka är lite kul. Sen är det massa mini spel typ. Som när man ska laga mat. Då ska man laga maten enligt receptet. eller ta hand om sitt lilla trädgårdsland. Faktiskt rätt underhållande. Och spel karaktärerna är faktiskt väldigt likt de riktiga i desperate housewives serien.

haha för 99:- spänn på ÖB är jag nöjd med mitt spel ;p                  
                 

2012 - Shit vilken film!

                       

Kom precis ifrån bion. Var och såg den nya filmen 2012. Och gud! Man va helt andlös ibland, jag kom på mej själv med att bara sitta och gapa ibland. Jag tyckte den va otroligt häftig att se på bio och de är nog en sån film man kommer bli besviken på om man bara hyr den. Så jag tipsar alla att: GÅ OCH SE DEN!

De va fan en upplevelse. När stenarna ifrån vulkanutbrottet singlar ner och smäller mot marken var de nästan så man duckade haha. Fast sen måste jag faktiskt säga att vår nya bio har helt fantastiskt ljud! De va sån bas så de blev vibrationer i stolarna.. haha.

Nej men jag tyckte den va riktigt bra. Tyckte jag i alla fall. Sen hörde jag  två killar i min ålder diskutera den när vi gick där i från, ena killen tyckte den var "lite för mycket" men så FAN heller. Jo okej ibland känns vissa saker lite overkliga, men så måste det få va i filmer.





Sen får filmen en verkligen att tänka på det ena och det andra.

De är just de där med att man SKA vara rädd om de personer man älskar. Och man får verkligen inte ta dem förgivet. Jag är väldigt så där ( jag vet lite små töntig är jag) men jag försöker alltid va så mån om det som möjligt. Tillexempel: Varje morgon måste jag upprepa 3 fraser till johny innan vi skiljs åt:

- Kör försiktigt.
- Var rädd om dej.
- Jag älskar dej.


De här säger jag varje morgon, klockan 6, och menar varenda ord. (Mamma är nästan lika dan, så det är väl där jag fått de ifrån) Ja vet de kan låta väldigt tjatigt. Men ja vet inte, jag måste. Men det är inte på det där maniska sättet just för att få ur sej alla meningarna. Utan för jag vill bara att han ska ha dem i tanke varje dag. Just IFALL, nått skulle hända. För man vet aldrig. Och jag försöker just säga "jag älskar dej" så ofta jag kan och träffar min familj. Och till mina vänner, fasän de kanske tyvärr inte blir lika ofta.

De är bara vad  jag tycker att man ska ha i tanke varje dag, just bara tanken: "Gud va jag är lycklig som har..."
Och låta personerna veta om det.

Något jag har lär mej av pappa är att man vet aldrig vad som händer imorgon. Tiden här är ändå så pass kort och vi vet aldrig heller när den tar slut. Så man ska ta vara på den. Och varann. Visst man ska spara för morgondagen, men inte allt. Det är ju egentligen nu du lever.

Tips från coachen:
Unna dej saker. Våga göra de där du egentligen inte vågar och visa de personer som betyder ATT de betyder.

Haha så skön unge!

                      

Hahahah så klockren!! På nått sätt påminner hon om mikaela när hon gör "the evil look" haha <3 <3 <3

Svininfluensa eller vaccin - vad väljer du?

Jag börjar bli surr i bollen av allt snack om svininfluensa och vaccin.

De känns lite att tar du inte vaccin så kan du få svininfluensan, vilket kan göra att du dör.
Eller så tar du vaccinet, du kanske inte får svininfluensan men biverkningarna som kanske kommer senare i framtiden kan du ö av. Så HMmm.. Dö eller dö? Överdriver, men de känns lite så.

De här är vad jag har läst ( har kollat runt väldigt mycket på sistonde) vet som sagt inte vad som stämmer och vad som inte.


Svininfluensan:
Det verkar som att svininfluensan inte är så farlig som media stormat upp. Det är som en vanlig influensa MEN de som gör den lite värre är att den sätter sej på lungorna. Har läst att fler dör av "vanlig" influensa än just svininfluensan som (för tillfället) har lägsta döds- procenten. Med tanke på hur mång i sverige som har insjuknat. 5 stycken har för tillfället dött, men sen får man tänka på att runt 500 000 har smittas. Jag läser mycket bloggar och jag tycker man läser hit och dit att "ligger hemma i svininfluensa" eller "hade svininfluensan förra veckan men nu är de lugnt igen".  Visst svininfluensan är nog inte rolig att ha. Läser många som säger att dom aldrig vart med om något värre. Men sen är det bra. OCH dom har sitt NATURLIGA immunförsvar! Inget konstgjort, ihopsatt vaccin eller "giftinjektion" som vissa kallar det ( Med tanke på hur mycke skit det innehåller som gör med skada på kroppen än bra, som vissa anser) utan kroppen har själv fått bearbetat sjukdomen och har nu det bästa skyddet. Du kommer aldrig få svininfluensan igen. ( Vad jag har förstått) däremot så kan ju svininfluensan mutera. Och vad jag har förstått så verkar det som att, visst du kan få den influensan, men att du har större immunitet mot. Däremot läste jag någonstans (vet inte om de är sant eller inte) så kan du löpa större risk att bli riktigt dåligt, just för att din kropp inte fick det "riktiga" försvaret som kroppen själv ger dej annars. Sen fiins det som sagt en riks att du kan bli RIKTIGT dåligt. Men inom det området anser jag själv att de personer som har dött har också haft något som tillsammans med svininfluensat blitt en dödande faktor. Sen vet jag inte hur allt ligger tilll med de.. Men jag tror inte heller att "vanligt" friskt folk dör av svininfluensan utan vidare. Däremot  om man skulle råkat att tex fått en förkylning eller något samtidigt som man får svininfluensan, kan göra att man kan dö. Just för att immunförsvaret då  redan är försämrat.



Vaccinet:
Jag tycker förövrigt att vi har fått NOLL information om vaccinet och dess nackdelar, varför då kan man ju tycka?!
Vad jag har läst om vaccinet är följande (Vet heller inte vad som är sant eller falskt):

Vad jag har förstått så håller detta vaccin ett år fram. Vaccinet är ju inte 100% skydd. Och du kan få svininfluensan ändå eftersom det funkar så att det saktar ner tidsprocessen, alltså de ger ett skydd att du kanske inte får influensan just nu... Men kanske om ett tag längre fram. Så de saktar ner insjuknitngs processen men gör inte att du blir "immun". Sen finns det så mycket i vaccinet som egentligen är skadligt för oss. Visst i små doser. Många är oroliga över att de ska ge bivärkningar längre fram i tiden. Visst man kankse inte kommer dö, men de är ju inte roligt om man skulle få efter bivärningar sedan som man blir lidande av istället.
Sen känns vaccinet lite halv osäkert just att de är framställt så snabbt.

Sen läste jag med på flera ställen, att företaget som har framställt vaccinet har avtatt sej ansvaret för vaccinet om något skulle hända... De gör att jag blir lite uppmärksam på.. hur säkert är då de här vaccinet egentligen?! (Säger inte att de är sant)
  



Jag vet inte alls va man ska tro om något. Jag är inte så rädd över vaccinets "bivärkningar" men de känns lite osäkert.
Sen kan jag känna att de kan vara lite små "onödigt" eftersom om det är som jag läst att de skyddar inte ens utan "saktar ner hela processen" och gäller bara ett år. (?)  Däremot känner jag lite oro över om man tar vaccinet men sen kan bli bra mycke sjukare av andra saker istället. Sen vet jag inget om de är sant eller inte. Men jag är orolig över risken.

Jag vet inte alls om jag ska ta sprutan eller inte. Men helst vill jag inte spruta in saker i kroppen som egentligen inte ska va där. Utan helst vill jag att min egen kropp får bearbeta det som de ska göras. Sen kan man ju bli riktigt riktigt sjuk. Känns som det inte finns någon botten med allt, eller något rätt eller fel. Man vet liksom inte va man ska tro om nått.

Va känner ni för allt kring influensan och vaccinet?





Sidor jag bland annat läst på:

http://www.dalahantverk.se/

http://www.svininfluensan.com (Läste många kommentarer)

Ja lyckades, äntligen!!

Klippa klorna på mitt lilla monster här hemma.
Rocky balboa har haft små nålar till klor allt för länge nu, har knappt gått att leka med han, eftersom han inte är speciellt smidig utan vevar hejvilt med sina små tassar så har vi alltid massa små sår på händer. ( och för inte tala om fötter! när man ligger och sover och råkar få ut en tå utanför täcket..)

Så igår tog jag på mej morgonrocken och vantar och tog järn grepp om mn lilla kisse. Han HATAR när man håller i han. Haha och jäklar va sur han va! En jäkla massa gnäll och morr var det. Men jag vet att han aldrig skulle hugga eller nått. Haha gud va vi kan bråka vi två. För han fattar verkligen också om man blir sur på han. Då går han undan och är antingen lite ledsen för man skällt ut han, eller skit sur för man skällt ut han. Igår jag försökte lugna ner han emellan varven och då gick de rätt bra. Sen tappade jag tålamodet och tog han i nackskinnet och "sluta nu!" Haha jäklar va sur han va då och piskade riktigt demonstrerande med svansen. Men till slut!! Tog Tyson också så nu har vi två väl manikyrerade kissar här hemma ^^


               
                                                    Svidpelle och elaka matte.


Min snälle far

Min pappa är väl för go han!
Han terroringde mej förut (satt på toa och kunde inte svara haha).

"- Jag läste din blogg att du har tänkt köpa en ny data, eftersom din är sönder. Tänkte du kunde få den jag har hemma istället. Den används knapp, du kan få den så slipper du köpa någon ny nu innan jul "

Hur snäll får man va? :) De är en DELL, har för mej att den är relativt bra, ny data.
Jag sa att jag gärna kunde låna den istället för att få. Om dom inte använde den. Men TACK pappa, nu slipper jag låna johnys data och fylla den med mina bilder :)

Han skulle komma in med den imorgon. Va glad jag blev! :) Älskade pappa <3


Creepy?

Jag har en liten utsående leverfläck på min rygg som jag funderat på att kolla upp.. bara för att.
Sen idag tänkte jag bara googla ( Jag googlar ALLT ;p ) på utstående leverfläck och kom till ett forum där någon undrade om de gick att skära bort lever fläcken själv..

Och då hittar jag denna kommentar:
 

             "Ta två alvedon en stund innan, så går det nog bra.." Haha asså VA!?!

Ha begäret är igång igen.

Jajjemen aldrig är man nöjd. Vill bara HA och HA!

Och nu vill jag ha en ny data!
Min funkar knappt längre, så jag använder alltid johnys data.Vilket de klagas nå hemskt över. Eller själva användningen av den gör väl inget. De e ju bara de att jag måste lägga in lite bilder då och då. Sen blir dom liksom typ kvar på datorn. De är detta som han blir lite smått galen på. Jag förstår han till fullo. men va fan ska jag göra då. Jag har inte hjärta att ta bort korten. För de kan va kul att ha dom sen liksom. Sen är de ju mycke de att jag fotoshoppar lite kort, vilka blir stora filer när man spar dom.

MEN grjen är att jag egenltigen inte har råd till data. Och speciellt inte nu innan jul...
Sen är det de där att, jag kanske inte behöver just en värsting data. Vilket jag vill ha. För egentligen gör jag inte mycket på datorn. Man surfar och fixar bilder liksom. Enstaka gånger så fixar man lite i Indesign.

Härom dagen var vi på ÖB och så blev de att vi kollade på lite billiga spel. Så hittade jag ett med "Desperate housewives" ser mer eller mindre ut att vara som "the sims 2" Fast att man ska lösa lite problem och kluriga grejer. Tänkte att de kunde va rätt kul. 99:- spänn liksom.

Men NÄ de funkade inte på någon av våra SKIT datorer!! Fattar inte helt va som är felet. Men aja. Och de här gör mer att faan ska jag köpa en data vill jag att den ska hålla ett par år och klara de mesta uppgifter jag ger den.
Så de känns nästan värt att slänge in en tusenlapp extra och få en mycke bättre dator.

Just nu har jag hittat en data i från Acer med bluray-spelare inbyggt.. Lockande? Neee inte allss.. inte alls..

                

Jag blir galen..

..På de här vädret. Ja menar hur roligt är det liksom?? FI fan för allt regn. Man vill bara hem och kura ihop sej i soffan / sängen och bara sova!

De värsta är inte regnet. De är att de e så satans mörkt hela tiden. De blir liksom aldrig ljust.

Jo jag håller med Salih vår hotellvakt i turkiet. "HUR kan ni bo i Sverige?!?"


Jag har förälskat mej i..

.. Nintendo DS. Haha de e fan sjukt roligt. Älskling och jag fick tråkigt på båtresan hem ifrån Stockholm, så vi hyrde varsit spel. Haha och jäklar va kul vi hade! Man kan ju koppla ihop varandra (UTAN KABEL!) och spela tillsammans. Skit kul ju! Så vi satt och nördade till "Mario Cart" och "super mario brothers". 

                          

Sko tips!

Egentligen var det älsklingen som köpte den. Han skulle putsa upp sina skor inför gesäll kvällen och jag blev lite nyfiken och ville testa på mina stövlar. Jag har aldrig putsat upp nått par skor förut.. och JÄKLAR! Stövlarna såg nästan nya ut! De här ska jag forstätta göra med alla mina skor ;) Tror puts grejen kosta 35 spänn. Finns väl i de flesta skoaffärer skulle jag tro. :)

                      

Grattis pappa!

                   

De va farsdag idag, och självklart var jag hemma och grattade min underbara pappa. Dock är de så jääkla svårt att köpa något till pappa så de fick bli ett par "sheperd" (stavas de så?) tofflor. Så bakade mamma och jag rulltårta :)


Gesäll-gala bilderna

                                                                     Blåa hallen
                
                                                                     Gesällen :)       
            


                      Och så här såg jag ut (haha tyvärr var detta de bästa kort som togs på mej) 

                                                       



Jag lever!

haha ja här har det inte bloggats på ett tag. Ledsen för det men jag vet inte har bara inte funnits någon lust och ork.

Gesäll galan
Har precis varit i Stockholm med älsklingen på gesäll "galan". Han skulle ju upp och ta emot sitt gesäll brev i stadshuset. Och jäklar va stort de var! Ja stod där och fundera ett tag och bah: gud va jag känner igen mej. De va ju blåhallen där dom har nobelfesten. Trappan och hela kittet där kungafamiljen och alla pristagarna går ner. Haha okej.. asså jag brukar ju inte sitta och glo på hela nobelmiddagen om ni tror de nu. Men vad då lite har man kikat.. nångång.. dom har ju så mycket smyken och fina klänningar man kan titta på haha.

Nej de va jätte fint och MYCKE folk.. fan de var 189 geställer och sen deras familjer och vänner och andra åskådare. Så folk var det gott om. Haha jag knep en "front row" stol hehe.. dock satt ju alla geställer framför, men aja längre fram kunde jag inte komma. Men jag tog fina kort på min älksling. Så de ska jag lägga upp när jag får tid och lust.

Nej så först gick alla geställerna ner för trappan och sen fick dom gå upp 1 och 1 och hämtade sitt diplom.
Och ni skulle sett hur johny bah snubbla på mattkanten och gleed ner för hela trapp.... hahah nej bara skojar.
Nej han snubblade inte en endaste gång.. ;) Han va så fin pojken min i kavaj och slips :)

NU ska jag äta mat är hemma i klinte i kväll. ska sova här. Så Johny är gräsänkling för kvällen :p

Puss hej

RSS 2.0