Gran Canaria nästa ;)

PUST! Vilken stressande dag.  Kom hem från jobbet försökte packa, städade, packade, fixat, ordnat och donat, packade lite till... packade om. Packa i packa ur. Diskade. Handlade. Packade de sista. Förde över musik till mobilen. Packade om.

De känns fortfarande som jag har glömt att packa ner något samtidigt som jag får den där lilla känslan att "fan, väskan går inte till.. kan jag ha packat för mycket igen??".

Men så nu är allt klart. Nästan. Ursch ska upp om 4½ timmar. Och sen går båten vid 7.05.. Härligt. Får sova på båten. Planet går i från skavsta vid 16:15. Vi kommer väl ungefär vara nere runt 9-10.. förhoppningsvis i alla fall. Ne ska borsta tänderna och sen ner i sängen :)

FAN va härligt de ska bli med lite solsemester igen!! :D

          
            Någonstans där på den 5km långa stranden ska jag ligga nu i en vecka och steka ^^


Puss och kram till er alla! Kommer tillbaka den 1/4 :)

Godast just nu:

                     
Har blivit beroende av mina paprika och tomat omeletter. Så jädrans goa!

Vispa ihop:
2 ägg
2 msk vatten
salt
peppar
paprikakrydda


Börja stek:
Stimlad kalkon skinka
½ paket bacon


Sen i med:
Röd paprika
tomat


I med äggsmeten.

Toppa med:
texmex ströost
basilika
pizzakrydda

Stek i olivolja. De fastnar inte alls i pannan. Snabbt, gott och väldigt enkelt. Och bra för midjan ;)

I feed my man

  
  
  

Under dagen fick jag sån lust att skämma bort min man lite sådär en fredagskväll. Han är alltid så underbar och go, så jag lagade "tre rätters". Kom hem vid tio i 3 dock så jag stressade som en dåre för att hinna handla, gå på bolaget och baka INNAN han kom hem (ca 16:15). Men jag hann..

NÄSTAN ;) Jag hann göra cupcakes muffinsen och gömde dom i skåpet och chevretoasten hann jag förbereda :)
Sen när han kom hem sa jag till han att han absolut inte fick titta in i köket och att han kunde gå och ta en dusch eller något så länge. Så gjorde jag en kyckling och saffrans-risotto. När det var ca 20 minuter kvar på risotton kasstade jag in mina toast i ugnen i ungefär 5 min. Så vi kunde äta dem i lugn och ro medans risotton drog åt sig all buljong. Riktigt bra tajmat måste jag säga. Efter vi vilat maten tog jag fram muffinsen och stoppade i lite aprikosmarmelad i hålen jag pillat ut och spritsade över glasyren. Visst blev de fina mina cupcakes? :) It's my first! ("Tindrar med ögonen").

De blev väldigt uppskattat i alla fall :)

Seven days

Om exakt en vecka är vi nere på Gran Canaria. Vi kommer ner vid 9-10 på kvällen. Tycker de är så mysigt att komma fram när det är mörkt och sen när man vaknar på morgonen och går ut på balkongen är de stekande hett och solsken som bländar en.

Så tar man fram den lätta frukosten som man haft med sej i resväskan och sätter sig därute och myser i de varma solstrålarna och försöker se vart tusan man har hamnat någonstans :p

Man gör sej i ordning för att leta upp en liten mataffär och sen stranden. Sen hittar man en härlig plats och lägger sig och steker och känner att nu, NU! är jag på semester. Underbart! ^^

                   
                   
På det här hotellet ska vi bo. Verkar vara härlig utsikt i alla fall :) De är förövrigt ett rätt enkelt hotell tror jag. Vi har blitt lite bortskämda med att hamna på så fina hotell när vi vart iväg. Men de har vart väldigt billiga resor. Den här gången fick vi anpassa oss lite mer efter resten av resesällskapet så då får de bli lite som de blir med hotell. Men man kommer ju ändå inte va där så mycket.. Huvudsaken är att de är nära till stranden. Så håller vi alla tummar vi kan för att de blir sol och varmt hela veckan!! :) 

Internetshoppar är beroende framkallande

                
Gud jag vet inte hur länge jag kan sitta och titta på alla internetshoppar. Lägger allt jag egentligen skulle vilja köpa i varukorgen. Men inser sen att de inte går att köpa allt jag vill ha. Så jag tar bort lite av kläderna. Tittar igen på resten och bah: ärsch jag behöver inget. Sen går man till nästa internetshop och gör PRECIS likadant.

Vad är det för fel på mej?

Tycker egentligen inte om att handla på nätet eftersom jag alltid vill testa kläder innan jag köper de. För de är så mycket som ser så snyggt ut men sen när man får hem de så bah: VA ända in i helvete, beställde jag verkligen de HÄR!?

Men de är så härligt att se alla snygga kläder och bah fantisera om vad man själv skulle kunna ha det till. Stan är allmänt farlig att gå på. De är så otroligt mycke snygga vårkläder nu så man kan ju inte hålla sej heller =/ Detta är inte bra då jag egentligen behöver spara.

Men kläder måste man faktiskt ha, man kan ju inte gå näck och frysa ;)

När slutar en vit lögn att vara vit?

Satt och tittade i CHIC (6/2010) nyss, där de hade skrivit en artikel om Vita lögner - 5 lägen då det är okej att ljuga. 

Och jag satt och läste igenom den och började bli fundersam. För visst kan man dra en vit lögn då och då, ibland för att rädda sej själv lite och dels för att kankse bara vara snäll. De är okej.

Men när de blir jämt, och man börjar känna ett rätt stark mönster så tycker jag man ska ta sej en funderare på om hurvida de är okej eller inte. 

Jag tycker INTE att de är okej att ljuga konstant, allt ifrån större grejer till små grejer. Då börjar de bli ett sjukligt beteende.


Jag har haft en kompis som ljög konstant om allt (dock absolut inte enligt henne). De kunde bara va saker som att man var ute och käkde pizza. Alla hade ju tagit vanliga pizzor, sen när vi ska betala hävdar hon bestämt att hon tagit en barnpizza och vägrar betala för de hon egentligen beställde. Att helt ändra historier och händelser och på något märkligt sätt som ALLTID fick henne att framstå som den som aldrig gjorde fel. Eller rättaresagt, få ANDRA att bli boven i dramet. Att avlösa en lögn som gått snätt med tusen andra lögner, då man egentligen bara skulle sagt som det var. Eller när hon konfronterades med något så stod hon där som ett fån och bah: VA!? De har jag ALDRIG sagt/gjort, vart har du fått de ifrån!?. Vilket man många gånger fått höra. Att förneka saker som andra mycket väl vet har hänt är ju bara korkat.


Att vända saker till sin fördel är självklart man kan göra, men de finns gränser..


Så jo vita lögner kan jag tycka är okej som nödlösningar. Men när de börjar bli ett sjukligt beteende ska man nog börja fundera lite över sina egna värderingar..

It's time to go to bed

De är då tusan va helgen går fort! Redan dax att gå och lägga sej inför en ny lång arbetsvecka, och bara vänta på att de ska bli fredag igen. Ursch känns som man är lite fast i ett ekorrhjul just nu. Bara längtar tills man kan ligga och njuta på en strand i 30 grader med sand mellan tårna. De är tack och lov inte länge kvar nu. <3


                             
Idag värmde jag kroppen med detta:
Jeansjacka ärvd av mamma, Linne i från H&M, halsband ifrån vila, skinnleggings ifrån bikbok och stövlar i från eurosko.


Italiensk buffé

          
  

Vi körde lite lördagsmys och gjorde egen italiens buffé. Köpte massa olika salami, kalkon bröst och lufttorkad skinka  från köttscharken på ICA maxi. Där man ber dom skiva upp. Älskar de små paketen de lindar in dem i, känns så gammaldax! haha :) Så hade vi feta, tomat, pasta med olivolja och basilika på, brieost och kex, baugett och vindruvor och kyckling klubbor. Och lite annat plock. Super gott! :)

Jacket on, jacket off


                 Kavajen kostade 399:-                                      Jackan kosta 199:-

Jacka och Kavaj från H&M



Va tvungen att kika in på H&Ms jack rea. (100 kr rabatt på alla jackor och kavajer). Och jag hittade dessa två :)

Jätte dumle

Johnys kusin Filip fyllde 20 igår. Så jag blev sugen på att göra en till jätte godis. Så de blev en stor dumle :) Helt perfekt och ge bort igentligen när man inte vet va man ska ge. Blir ju mer som en rolig grej.


       

Grattis Hanna!!

Min älskade vän fyller 21 idag! ...TANT *host**host*  ;)

Grattis hjärtat hoppas du får en underbar födelsedag! <3

 
Min tös bor ju i skåne så jag fick skicka hennes present. Vilket bestod av en jätte japp med 13 dubbel jappar i :p

Fått mail från ving

           

                                                        FY FAN SÅ HÄRLIGT!! :D


Nyttigare alternativ till "pannkakor med sylt"

          

Min mor har lärt mej att man kan använda lite bättre mjöl än vanligt vitt vetemjöl.

Dinkel bland annat, men grahamsmjöl funkar fin fint till pannkakor. Så de är va jag gjorde idag :)
Har gjort ungspannkaka med grahamsmjöl och de var riktigt gott! Så nu gjorde jag pannkakor.


1-2 port.

½ dl vetemjöl
½ dl grahamsmjöl
1 ägg

3 dl mjölk
½ tsk salt

(Stekte mina i olivolja, har fått för mej att de är nyttigare än margarin/smör. Vilket gick riktigt bra, eftersom de inte fastnade på samma sätt. Pannkakorna smakade inte alls kontigt eller blev oljiga. Men de blir godare att steka med smör.)

Till mina pannkakor värmde jag frysta hallon och hade dom bara så till :)


(De va gott men mina hallon va riktigt sura, så söta dem lite med antingen socker eller fruktsocker om du vill de.)



Säxiness

              

Så här rå sexig är jag just nu ;) Haha kör inpackning. Färgade mitt hår (igen) så mitt lilla hår lider just nu. Så tänkte va lite snäll mot det och dränka det i inpackning en timma. Ska snart sjölja ur.

Tänkte köra ett litet tips.
Om du gör slingor någon gång så spara slinghettan! Eller köp en separat på tex, Åhlens eller någon mataffär.
De är toppen att ha när man ska göra inpackning. Eftersom håret håller sej på plats och det droppar inte alls lika mycket. (Har alltid en handduk kring nacken för säkerhetsskull.)
Sölj ur den när du är klar och tvätta med lite tvål, så kan du ha den flera gånger efter.

Jeansskjortan

  
Fick en gammal jeansskjorta av mamma som hon haft så långt jag kan minnas. Älskar den!
Det är lite roligt hur modet går runt :)

Can't make up my mind

              
                  Så ser blusen ut på, har uppvikta ärmar och lagt på lite kedjor

Blus med krus

        
                                                              Bikbok 299:-

Kan dock inte bestämma mej om jag ska behålla den. På nått sätt älskar jag den och på nått sätt tycker jag den är lite mycke. De är just ärmarna som jag tvekar lite på.

Va tycker ni?
Behålla eller lämna tillbaka?

Sorry

Ledsen för att jag inte skrivit så mycket. Jag har inte orkat. Har gjort andra saker. Som att shoppat ^^.
Har vart på stan idag med min söta Juss, vi har tittat, provat, köpt och lånat till kläder haha :)

De blev lite inköp får visa imorgon eller nått :) Har massa plagg som hänger i garderoben med prislapparna kvar.. Har inte blitt att man hunnit använt dom till nått, har köpt lite vår och sommarkläder som inte heller går att använda nu.

Var sen på gymmet också svettades 1½ timma. Gud så skönt de är ! :)

                                     
                                           Precis innan jag gick och möte Jusse på stan.
                                           Det var sol idag ju, så skinnjackan åkte på! :)

Till alla Föräldrar

Jag bara känner att jag vill hylla alla föräldrar en stund. Alla de som stöttar och älskar oss för dem vi är.

Jag har en helt underbar relation till mina föräldrar. Och de har jag dem att tacka för, men även mej själv för jag har alltid kännt att jag har VILJAT dela med mej till mina föräldrar och de är jag så glad över! Jag hade aldrig kunnat få bättre föräldrar än vad jag har.

Föräldrar är de som har skapat er, fött er in till världen och gjort allt för att NI ska ha det bra. De har slitit häcken av sej för att DU ska ha fått en så bra uppväxt som möjlig, de är de som sett till att du har haft mat i magen och kläder på kroppen, tak över huvudet. Och även de föräldrar som kanske inte kunnat gett dej de, har ändå försökt allt på sitt sätt för att göra allt så bra som möjligt för just DEJ.

De kommer älska dej hur du än ser ut, vad du än gör. De kommer alltid finnas där bakom dej. De är dem som bryr sej mest och sedan barnsben försökt skydda dej från allt de farliga och onda här i livet. De gav dej livet.

Jag kan tänka mej att många inte tänker på just detta, vad våra föräldrar igentligen gör för oss, hur mycke de offrar/offrat sej för just OSS. Och hur otacksamma så många kan vara mot just sina föräldrar. Och de gör mej så ledsen. För föräldrar blir sårade, farstän de kanske inte visar de alla gånger så blir dom de. De är trots allt dem som älskar dej mest.

Jag vet just i tonåret att många vänder sej bort från sina föräldrar och många blir agressiva och rent ut sagt elaka mot sina föräldrar.
(Satt och läste en insändare i någon tidning som hade sånt problem med sin tonårs dotter, hon ville knappt prata med dem, utan skrek endast åt dem. Och föräldrarna var helt förtvivlade och förstod inte hur de hade kunnat blitt så. )
Jag var aldrig så här i tonåren och de är jag så himmla glad för. Men vet att många tonåringar idag känner sej väldigt missförståda. Men istället för att vända sej bort, så vänd er till era föräldrar. Dom förstår mer än ni tror och de försöker, tro mej.

Jag vill bara att alla ska se sina föräldrar för dem de är. Och vad de gör för just DEJ. Så jag vill bara säga TACK till alla föräldrar som har stått ut med oss. Torkat våra rumpor, stoppat mat i våra halsar, försökt göra oss till så bra människor de kunnat. Tack för att ni har stått ut med oss i den jobbiga tonåren, ni var säkert lika förvirrade som vi var. Tack för att ni finns där och för allt ni gör.

Tack älskade mamma och pappa <3


Zandras blogg



Så här blev den alltså :)  Designen är istort sätt likadan som min (Förutom headern då), än så länge. Har tänk att byta min egen bloggdesign när jag får tid och lust. 

Här kan ni se hela Zandras blogg --> Här

 
                                     Just nu gör jag inga fler bloggdesigner på ett tag.

Äntligen frisk!

Åh så dålig jag blitt på att blogga nu! Men jag har vart hemma och sjuk så de har inte hänt speciellt mycket.
Har mest suttit i photoshop och fixat med en tjejs blogg.( Jätte gullig tjej. Så de var kul att göra en blogg till henne, hon har vart så himla tacksam. Så de är roligt när de är så! ) Ska visa hur den blev snart :)

Sen har jag faktiskt suttit och pluggat Bonnierstrafik skola en massa. Har dock bara kommit halvvägs i programmet, men jag kör övningarna flera gånger så de ska sitta klokt. Och de känns faktiskt som de gör de. Om bara snön kan smälta bort så man kan få övningsköra snart också..


Idag har jag vart på jobbet. Gick hem i måndags och har vart hemma tisdag, onsdag. Men nu e jag helt kry :) Onsdags kändes lite onödigt, men kände mej hängig hela tisdagen och hade ett sånt "tryck" i huvudet hela dagen. Vaknade däremot upp i onsdags och kände mej helt frisk och pigg!
Så idag har vi vart och gymmat. Hu de var alldeles för länge sen nu, men vi har haft våra anledningar. Men nu blir de hårdträning sista veckorna!

Mitt godis förbud går förövrig rätt bra tycker jag. Dock va väl helgen lite njaaa.. Eftersom de blev både pizza (dock barnpizza som jag inte ens åt upp, Vesuvio med paprika och bea på sida om, DAMN IT'S GOOD! ) och sen så blev de maxburgare på söndagen. Men de blev bara burgaren. Inge pommes eller dricka. Körde vatten men så drack jag lite av Johnnys kola dock.. fy..
Men annars har de väl gått rätt skapligt.. för den som vill veta? haha


                        
                    
Hörlurar is the SHIT, har svårt att koncentera mig utan dem. Man blir helt inne i de med dem på! 

Varmchoklad med blockchoklad

Jo nu fuskade jag väl lite. Men jag har vart duktig, har inte ätit något sött på en vecka.
Och detta är faktiskt bara mjölk och blockchoklad.. joo de innehåller väl socker. Men jag va tvungen att testa. 
Och GOTT va de! ;)

               Värmde bara mjölken i micron och tog i några bitar mörk blockchoklad.
     

Prima ballerina


Toast med chevreost och honung :)

Detta är så jävla gott, rent ut sagt! Har aldrig testat att göra egen, därför har jag letat fram receptet här, så jag kan göra egna chevre toast någon gång. Ritkigt smarrigt är de i alla fall. Testa ni också! :)

            
                                        Bild och text har jag tagit härifrån: Här.

Mormor flyttar

Gick hem från jobbet idag. Är ännu bra förkyld, tror min näsa håller på och rammla av. Den e helt röd och öm så som jag snyter mig stup i ett. Ursch va tung i huvudet så jag gick hem för och vila. Och förhoppningsvis kanske den här jäkla förkylningen försvinna snart.


Va hemma hos mamma och pappa i lördags som sagt och sov över. I går hjälpte jag till och plocka grejer. Mommo flyttade igår så jag hjälpte till. Kommer bli kontigt att inte kunna gå ner till henne som vanligt. (Hon har alltid bott i ett litet hus 100 meter bort ifrån mamma och pappa.) Men inte nu längre =/ De e väldigt tomt kan jag  säga. Men hennes nya lägenhet är jätte bra och jätte fin. Tror hon kommer trivas bra :) De är faktiskt bra läge och massa gamlingar därnere som hon kan prata med om dagarna, så de blir nog bra. Tyckte dock synd om henne igår, hon såg så förvirrad ut. Hon är ju över 80 mommo, och ingenting fanns där hon brukade ha det och hon hittade inte klokt i lägenheten, eftersom jag och mamma hade packat upp alla saker för henne. De e tur att hon är så pigg min mommo. Hon är inte som andra gammla sur kärringar. Jag bara hoppas jag får ha kvar henne länge länge till <3


RSS 2.0